Транспортната компанија Идеал Превоз ДООЕЛ е основана во далечната 1995 година. Во тоа време компанијата поседувала еден автобус. Со својата посветеност кон работата Идеал Превоз денеска располага со голем број модерни високо туристички автобуси и минибуси. Главна цел на компанијата е да им обезбеди на своите клиенти што поголема безбедност и удобност при патувањата низ Македонија и ширум цела Европа.